Loropetalum bitkisinin çelikle üretimi

Loropetalum bahar aylarında kuvvetlenmeye başlayan yumuşak odunsu yeni sürgünlerden elde edilecek çeliklerle en iyi şekilde köklenir. 10-15 cm lik çelikler yeşil, bükülebilir gövdeli ve uçları bol yapraklı olmalıdır. Çiçekler ve tomurcuklar kök gelişimi için gerekli olan enerjiyi absorbe edeceği için çiçeklenen ya da çiçeklenmeye hazırlanan gövdeler alınmamalıdır.

Dalın ucundan 10-15 cm ayırıp, yaprakların yaklaşık 1 cm kadar altından kesin. Kesilen parçanın yarıdan altındaki yaprakları koparın, köklenmenin gerçekleşeceği boğumlar ortaya çıksın.

% 0.1 oranında IBA köklenmeye yardımcı olacaktır ama kullanılması şart değildir.

Doğru karışıma dikilmiş, doğru şartlar sağlanmış bir loropetalum fidesi çok fazla özel bakım istemez. Yarı yarıya perlit ve cocopeat karışımını kullanmak uygundur. Çelik viyole dikildikten sonra ılık, aydınlık bir alana alınmalı, direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.

Köklenme sürecinde toprak sırılsıklam değil, nemli tutulmalıdır. Yaprakların su alabilmesi için her gün sulanmalıdır.

4 hafta sonra kökler kontrol edilmeye başlanabilir. Loropetalum genellikle çabuk köklenir ama bazılarının kök salması 6 haftayı bulabilir.

Üretim için kullanılan steril ve geçirgen harç, bitkinin uzun vadeli gelişimi için yeterli değildir. Yeni saksıya alınacağı zaman besin takviyesi yapılmalıdır. Tam güneş alan ya da yarı gölge alana taşınan saksılar sezon sonuna kadar düzenli olarak sulanmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir